Första advent

Sedär, då var jobbhelgen över. Och fort har det gått! Det har varit riktigt tevligt :)
I fredags hade vi fredagskul med hinderbana. Det gick fint, med alldeles lagom mycket folk. Och vi mumsade på tårta som fanns kvar sedan torsdagen. Ungefär så fortsatte hela helgen.Med matintag alltså :P I går jobbade jag lång dag, då blev det lussekatt till efterrätt till lunchen :)
Idag åt vi pizza till lunch, som vi fick av ett handbollslag igår. Snällt! Och så delade vi på en chokladboll till efterrätt. Han har dåligt inflytande på mig, min nya "helgkollega" :P Men ä det helg så är det! :)
 
Sedan har det inte varit en lathelg, så det är helt ok.
I fredags sprang jag till jobbet. Det var gött i det lite kalla, men soliga vädret! Och så blev det cykeln hem.
I går cyklade jag till och från jobbet, men utöver det blev et en välbehövig vilodag. Jag hade lite lördagsmys för mig själv då jag lagat en jättegod fiskgryta med vitlöksbröd.
Riktigt god blev den! Och det räckte till idag också, så jag fick god mat efter träningen idag också.
 
Fiskgryta med saffran recept:
  • 400 g torskfilé, sej eller hoki
  • 300 g laxfilé
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 2 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1 1/2 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 pkt saffran (à 0,5 g)
  • 300 g räkor med skal
  • 1 burk musslor (à 150 g)
  • 1 1/2 tsk tomatpuré

Till servering

  • ev bröd

Så här gör du

  1. Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.
  2. Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund.
  3. Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.
  4. Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
  5. Skala räkorna. Tillsätt dem och de avrunna musslorna. Hetta upp och servera genast, gärna med vitlöksmajonnäs och ett varmt bröd.
 
Slappade sedan bara hela kvällen, men lade mig hyfsat tidigt.
Cykeltur i kylan i morse med. Tur att det är torrt på vägen så det inte är halt trots att det är någon minusgrad....
Idag jobbade jag kort dag, så det gick fort.
Masserade lite och åkte sedan till Bunkern. Där köre vi ett gött 80 minuters pass- det kändes grymt bra att avsluta helgen med!
*Turkish get up som starter
Sedan goa, långa intervaller!
-push up i TRX
-knäböj med litet hopp i TRX
-"rump-dip", som Roban kallade den :) (planka på händerna, för att sedan vrida kroppen med vänster arm upp, medan höger ben går uner kropp, och man duttar  rumpan, tillbaka och tvärtom....)
-brygga mot bänk. typ...
-rodd i TRX
-tåhäv i TRX
-kettlebells swing
-fällkniv med kettlebell
 
Första vavet gjorde vi varje övning 2 minuter! Kändes!
Andra varvet 1 1/2 minut och sista varvet 1 minut. Och där blev det också kortare och kortare vil mellan övningarna....
Sen mountain climbing som finisher.
Göt gött gött!
 
Nu har det blivit litegrann adventsmysigt i alla fall!
Första ljuset brinner....
 
Det har blivit det vanliga söndagsmyset med Torpederna och Maria Lang. Och så lite lussekatt och pepparkakor med mögelost :)
 
Jag tror det kommer bli en bra kommande vecka. Sovmorgon i morgon och troligtvs lite gymmande innan jobbet :)
På tisdag är jag ledig. Då ska jag och Paula åka till Ullared! Mys!!!! Det blir jättkul, dels att åka på en utflykt bara vi, och dels att shoppa lite! :)
 
Ha en bra vecka!